27.12.2015

Kauden 2016 chilitViime keväästä on tullut pidettyä hiljaiseloa. Kesä meni miten ja satokaan ei hirmuinen ollut johtuen taas vaihteeksi ötöistä parvekkeella ja kylmyydestä. Määrä oli toki maltillinen muutenkin. Muutama chili pääsi kasvamaan frendin pihalle, mutta alkukesän kylmyys teki tehtävänsä. Parhaimman sadon teki Rocoto Costa Rican Red, joka ei ollut kelin vaihteluista moksiskaan. Podit olivat isoja ja maku kohillaan. Alku kesään asti minua vaivasi käsittämätön väsymys ja jo chilien hoitaminen oli ajoittain liian työlästä vaikka rakas ja hyvinkin helppo harrastus. Syyksi löytyi liian korkea verensokeri joka onneksi on korjaantunut ruokavalion muutoksella ja liikunnan lisäämisellä. Olomuoto on keventynyt ja crossfitharrastukseni sai taas hyvän harppauksen eteenpäin. Tavoitteet ei lopu kesken. 

Nyt kun on vihdoin päästy eroon siitä jumalattomasta väsymyksestä, niin oli aika laittaa uuden kauden chilit itämään. Josko ensi keväänä olis energiaa panostaa taas normaalisti. Pakko myöntää, että olen jo jonkin aikaa kaivannut vesipumpun hurinaa sekä joka aamuista ihmettelyä kuinka nopeasti se chili kasvaa, kukkii ja tuottaa satoa. 

Ensi kesälle siis muutama hyväksi havaittu bacca, pari erinomaista rocotoa sekä hieman silmäniloa kuten Bolivian Rainbow. Listan ärjyimmät lähtevät eräälle kollegalle, jos itävät. Yhden saatan jättää itselleni jolla voi tarvittaessa lahjoa parikin ystävää. Lemon Droppeja ja Aji Cristalia lähtee lahjoituksena potentiaalisille chilihulluille. Voipi olla että myöhemmin idätän jotain perusannuumia. Näillä mennään kohti uutta vuotta.  ;) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti